2004 Tradiční Liu Bao (Heishi) z divoce rostoucích čajovníků 50 g

2004 Tradiční Liu Bao (Heishi) z divoce rostoucích čajovníků 50 g
2004 Tradiční Liu Bao (Heishi) z divoce rostoucích čajovníků 50 g 2004 Tradiční Liu Bao (Heishi) z divoce rostoucích čajovníků 50 g 2004 Tradiční Liu Bao (Heishi) z divoce rostoucích čajovníků 50 g
Velmi kvalitní, přirozeně fermentované Liu Bao pochází z pozdní jarní sklizně roku 2004. Čaj pochází z velmi žádané oblasti vesnice Heishi (400 – 500 m n. m.)....
Dostupnost: Na skladě
Model: LB0104
Výrobce: ---
Cena: 258 Kč
Bez daně: 224 Kč

Velmi kvalitní, přirozeně fermentované Liu Bao pochází z pozdní jarní sklizně roku 2004. Čaj pochází z velmi žádané oblasti vesnice Heishi (400 – 500 m n. m.). Neprošel fází Wo Dui (umělá fermentace), ale ihned po zpracování byl nechán přirozenému zrání několik let v domě farmáře. Teprve poté byl zabalen do malých 500 g košíků a prodán obchodníkovy do města Wuzhou.

Ye Sheng [野生; Jie-šeng] – označení pro divoce rostoucí čajovníky.

Heishi [黑石; Chej-š'] – nejznámější vesnice v oblasti Liu Bao, která dle znalců produkuje ten nejlepší čaj.

Další informace ohledně čaje typu Liu Bao si můžete přečíst na specializované stránce http://www.liubaotea.eu.

Charakteristika

Velké hnědé až tmavě hnědé listy s menší příměsí řapíků dávají jiskrný nálev hnědé barvy. Vůně spařeného listu je harmonická, sladká s vůní borového dřeva. V chuti lze rozpoznat sladké tóny s prvky kvalitní hořké čokolády, které jsou doplněny o jemné tóny borového dřeva na pozadí. Dochuť je jemná, sladká, střednědobého charakteru.

Příprava

Kvalitní čaje si zaslouží pečlivou přípravu. Pro podrobnější popis zavítejte na naše stránky do sekce Příprava čaje. Níže uvádíme zjednodušený popis klasické metody přípravy čaje. Někdy též nazývanou „Metoda dvou konviček“.

Tip: druhou konvičku můžeme nahradit džbánkem

Do připravených šálků a 1. konvičky vlijeme horkou vodu, abychom si nádobí patřičně nahřáli. Vodu vylijeme do připravené nádoby (2. konvička, džbánek), do zahřáté (prázdné) 1. konývky vsypeme čaj (na 100 ml cca 5 g čaje). Zalijeme vroucí vodou (99 °C). Louhujeme přibližně 15 sekund a sléváme do nalévací konývky. Poté již můžeme čaj servírovat do předehřátých šálků. Takto můžeme připravit čtyři a více lahodných nálevů. Přičemž teplota vody je stejná a čas louhování se úměrně prodlužuje.

Oblast sběru/produkce

Informace o čaji si můžete stáhnout do svého počítače v PDF zde.

Souhrn
Název: 2004 Traditional Ye Sheng Liu Bao from Heishi
Český přepis: trəˈdɪʃənəl Jie-šeng Liou-pao frəm Chej-š'
Výrobce: ---
Sklizeň: Pozdní jarní roku 2004
Produkce: 2004
Druh: Liu Bao, (čaj pravý - černý čaj)
Balení: Alu sáček se zipem
Hmotnost: 50g, 25 g, 10 g (dle výběru)
Lokalita: Heishi, kraj Cangwu, provincie Guangxi
Země původu: Čína
Min. trvanlivost do: Při správném skladování neomezená (čaj skladujte v temnu a suchu)

Napsat recenzi

Vaše jméno a příjmení:


Text recenze: Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:




SLAVNÉ ČAJE ČÍNY, © 2010 - 2017