2006 Menghai Gongting Shu Bing Cha Pu-erh

2006 Menghai Gongting Shu Bing Cha Pu-erh
2006 Menghai Gongting Shu Bing Cha Pu-erh 2006 Menghai Gongting Shu Bing Cha Pu-erh 2006 Menghai Gongting Shu Bing Cha Pu-erh 2006 Menghai Gongting Shu Bing Cha Pu-erh 2006 Menghai Gongting Shu Bing Cha Pu-erh
Klasický čajový koláč o hmotnosti 357 g pochází z velmi kvalitního materiálu pocházejícího z oblasti Menghai (prefektura Xishuangbanna). List pochází z jarní sklizně roku 2006....
Dostupnost: Na skladě
Model: PU0106
Cena: od 30 Kč
Bez daně: 26 Kč

Dostupné varianty:


* Hmotnost:


Klasický čajový koláč o hmotnosti 357 g pochází z velmi kvalitního materiálu pocházejícího z oblasti Menghai (prefektura Xishuangbanna). List pochází z jarní sklizně roku 2006. Krátce po sklizni proběhla lehká fermentace. Následně byl středně silně lisován pomocí hydraulických lisů. Po dobu 8 let byl skladován v suchém a čistém skladu ve městě Kunming.

Oblast Menghai [勐海] se rozprostírá na západě autonomní prefektury Xishuangbanna [西双版纳州] v čínské provincii Yunnan. Rozsáhlá oblast zahrnuje mnoho slavných hor jako Nan-nuo Shan či Jingmai Shan. Rozmanitý terén s údolími a vysokými horami zahalených v mlze skýtá dobré prostředí pro pěstování prvotřídních a zdravých čajovníků.

Gongting [宫廷; Kung-tching] je označení pro nejmenší listovou třídu Shu Pu’eru, která je považována za nejkvalitnější = první třída.

Charakteristika

List samotný má hnědou až tmavě hnědou barvu, ve kterém jsou rovnoměrně rozloženy zlatavé vrcholové pupeny. Temný tmavě hnědý nálev poskytuje jemné, harmonické tóny s dominující složkou kakaa doplněné o sladké tóny na pozadí. Dochuť je pak sladká středně dlouhé intenzity.

Příprava

Kvalitní čaje si zaslouží pečlivou přípravu. Pro podrobnější popis zavítejte na naše stránky do sekce Příprava čaje. Níže uvádíme zjednodušený popis klasické metody přípravy čaje. Někdy též nazývanou „Metoda dvou konviček“. 

Tip: druhou konvičku můžeme nahradit džbánkem

Do připravených šálků a 1. konvičky vlijeme horkou vodu, abychom si nádobí patřičně nahřáli. Vodu vylijeme do připravené nádoby (2. konvička, džbánek), do zahřáté (prázdné) 1. konývky vsypeme čaj (na 100 ml cca 4 g čaje). Zalijeme právě vroucí vodou. Louhujeme přibližně 15 sekund a sléváme do nalévací konývky (džbánku). Poté již můžeme čaj servírovat do předehřátých šálků. Takto můžeme připravit čtyři i více lahodných nálevů. Přičemž teplota vody zůstává a čas louhování se úměrně prodlužuje.

Oblast sběru/produkce

Informace o čaji si můžete stáhnout do svého počítače v PDF zde.

Souhrn
Název: 2006 Menghai Gongting Shu Bing Cha Pu-erh
Český přepis: Meng-chaj Kung-tching Šu Ping-čcha Pchu-er
Výrobce: malý lokální producent
Sklizeň: Jaro 2006
Produkce: Jaro 2006
Druh: Shu Pu'er (čaj pravý - černý čaj)
Balení: Originální balení od výrobce (viz foto)
Hmotnost: 357 g
Lokalita: kraj Menghai, pref. Xishuangbanna, prov. Yunnan
Země původu: Čína
Min. trvanlivost do: Při správném skladování neomezená (čaj skladujte v temnu a suchu)

Napsat recenzi

Vaše jméno a příjmení:


Text recenze: Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:




SLAVNÉ ČAJE ČÍNY, © 2010 - 2017