2008 Sheng Liu Bao z divoce rostoucích čajovníků

2008 Sheng Liu Bao z divoce rostoucích čajovníků
2008 Sheng Liu Bao z divoce rostoucích čajovníků 2008 Sheng Liu Bao z divoce rostoucích čajovníků 2008 Sheng Liu Bao z divoce rostoucích čajovníků
Čaj pochází z oblasti Guilin, která je jednou z dalších tradičních oblastí produkce Liu Baa. Čaj pochází z hor nacházejících se severně od správního města regionu. Zdejší...
Dostupnost: Na skladě
Model: LB0308
Výrobce: ---
Cena: od 35 Kč
Bez daně: 30 Kč

Dostupné varianty:


* Hmotnost:




Čaj pochází z oblasti Guilin, která je jednou z dalších tradičních oblastí produkce Liu Baa. Čaj pochází z hor nacházejících se severně od správního města regionu. Zdejší menšina nazývaná Yao sklízí divoce rostoucí čajovníky a vyrábí čaj ručně tradičním postupem, který se po staletí nezměnil. Čaj pak zrál několik let v přirozené formě, aby nakonec byl nalisován do 30 kg bambusových košů a expedován k prodejci.

Sheng Liu Bao [生六堡茶; Liou-pao Šeng-čcha] – čaj vyrobený ze základní suroviny připomínající zelený čaj. Po zpracování podobném zelenému čaji je ponechán k dalšímu zrání bez vnějších zásahů.

Ye Sheng [野生; Jie-šeng] – označení pro divoce rostoucí čajovníky.

Další informace ohledně čaje typu Liu Bao si můžete přečíst na specializované stránce http://www.liubaotea.eu.

Charakteristika

Úhledné, středně velké listy tmavě hnědé barvy dávají hnědý až tmavě hnědý nálev. Vůně spařeného listu je svěží, bylinná v pozadí lehce natrpklá. V chuti lze pak rozpoznat lehce bylinné tóny, zpočátku natrpklá, která následně přechází vzadu na patře do sladkých tónů. Dochuť je silnější sladko-trpká, déletrvající.

Příprava

Kvalitní čaje si zaslouží pečlivou přípravu. Pro podrobnější popis zavítejte na naše stránky do sekce Příprava čaje. Níže uvádíme zjednodušený popis klasické metody přípravy čaje. Někdy též nazývanou „Metoda dvou konviček“.

Tip: druhou konvičku můžeme nahradit džbánkem

Do připravených šálků a 1. konvičky vlijeme horkou vodu, abychom si nádobí patřičně nahřáli. Vodu vylijeme do připravené nádoby (2. konvička, džbánek), do zahřáté (prázdné) 1. konývky vsypeme čaj (na 100 ml cca 5 g čaje). Zalijeme vroucí vodou (99 °C). Louhujeme přibližně 15 sekund a sléváme do nalévací konývky. Poté již můžeme čaj servírovat do předehřátých šálků. Takto můžeme připravit čtyři a více lahodných nálevů. Přičemž teplota vody je stejná a čas louhování se úměrně prodlužuje.

Oblast sběru/produkce

Informace o čaji si můžete stáhnout do svého počítače v PDF zde.

Souhrn
Název: 2008 Sheng Ye Sheng Liu Bao
Český přepis: Šeng Jie-šeng Liou-pao
Výrobce: ---
Sklizeň: Pozdní jarní roku 2008
Produkce: 2008
Druh: Liu Bao, (čaj pravý - černý čaj)
Balení: Alu sáček se zipem
Hmotnost: 50g, 25 g, 10 g (dle výběru)
Lokalita: Guilin, provincie Guangxi
Země původu: Čína
Min. trvanlivost do: Při správném skladování neomezená (čaj skladujte v temnu a suchu)

Napsat recenzi

Vaše jméno a příjmení:


Text recenze: Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:




SLAVNÉ ČAJE ČÍNY, © 2010 - 2017