2008 Tradiční Sheng Liu Bao

2008 Tradiční Sheng Liu Bao
2008 Tradiční Sheng Liu Bao 2008 Tradiční Sheng Liu Bao 2008 Tradiční Sheng Liu Bao
Velmi kvalitní, přirozeně fermentované Liu Bao pochází z pozdní jarní sklizně roku 2008. Čaj neprošel fází Wo Dui (umělá fermentace), ale ihned po zpracování byl zabalen...
Dostupnost: Na skladě
Model: LB0208
Výrobce: ---
Cena: od 25 Kč
Bez daně: 22 Kč

Dostupné varianty:


* Hmotnost:


Velmi kvalitní, přirozeně fermentované Liu Bao pochází z pozdní jarní sklizně roku 2008. Čaj neprošel fází Wo Dui (umělá fermentace), ale ihned po zpracování byl zabalen do 20 kg bambusových košů a nechán přirozenému zrání. Sklízen byl hluboko v horách v okolí vesnice Liu Bao (provincie Guangxi). Čajové stromy rostou na svazích hor v nadmořské výšce až 500 m n. m.

Sheng Liu Bao [生六堡茶; Liou-pao Šeng-čcha] – čaj vyrobený ze základní suroviny připomínající zelený čaj. Po zpracování podobném zelenému čaji je ponechán k dalšímu zrání bez vnějších zásahů.

Další informace ohledně čaje typu Liu Bao si můžete přečíst na specializované stránce http://www.liubaotea.eu.

Charakteristika

Velké, zelené až temně zelené listy dávají po zalití jiskrný oranžově-hnědý nálev. Spařený list vydává silnou, lehce navinulou chuť peckového ovoce a nepatrnou (nikoliv však rušivou) stopu borového kouře na pozadí. V chuti lze pak rozpoznat sladce navinulé tóny peckového ovoce a opět nepatrnou stopu borového kouře na pozadí. 

Čaj je svým kvalitním zpracováním a několikaletému zrání vhodný k popíjení. Případně lze čaj nechat dále zrát (ideálně ve větším množství).

Příprava

Kvalitní čaje si zaslouží pečlivou přípravu. Pro podrobnější popis zavítejte na naše stránky do sekce Příprava čaje. Níže uvádíme zjednodušený popis klasické metody přípravy čaje. Někdy též nazývanou „Metoda dvou konviček“.

Tip: druhou konvičku můžeme nahradit džbánkem

Do připravených šálků a 1. konvičky vlijeme horkou vodu, abychom si nádobí patřičně nahřáli. Vodu vylijeme do připravené nádoby (2. konvička, džbánek), do zahřáté (prázdné) 1. konývky vsypeme čaj (na 100 ml cca 5 g čaje). Zalijeme vroucí vodou (99 °C). Louhujeme přibližně 20 sekund a sléváme do nalévací konývky. Poté již můžeme čaj servírovat do předehřátých šálků. Takto můžeme připravit čtyři a více lahodných nálevů. Přičemž teplota vody je stejná a čas louhování se úměrně prodlužuje.

Oblast sběru/produkce

Informace o čaji si můžete stáhnout do svého počítače v PDF zde.

Souhrn
Název: 2008 Traditional Sheng Liu Bao
Český přepis: trəˈdɪʃənəl Šeng Liou-pao
Výrobce: ---
Sklizeň: Pozdní jarní roku 2008
Produkce: 2008
Druh: Liu Bao, (čaj pravý - černý čaj)
Balení: Alu sáček se zipem
Hmotnost: 50g, 25 g, 10 g (dle výběru)
Lokalita: města Liubao a Wuzhou, kraj Cangwu, provincie Guangxi
Země původu: Čína
Min. trvanlivost do: Při správném skladování neomezená (čaj skladujte v temnu a suchu)

Napsat recenzi

Vaše jméno a příjmení:


Text recenze: Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:




SLAVNÉ ČAJE ČÍNY, © 2010 - 2017