2010 Liu Bao z CNNP Duoteli - speciální třída (malajské skladování)

2010 Liu Bao z CNNP Duoteli - speciální třída  (malajské skladování)
2010 Liu Bao z CNNP Duoteli - speciální třída  (malajské skladování) 2010 Liu Bao z CNNP Duoteli - speciální třída  (malajské skladování) 2010 Liu Bao z CNNP Duoteli - speciální třída  (malajské skladování)
Čaj pochází ze speciální edice, kterou si u CNNP objednal malský obchodník. Jako základ posloužil list nejvyšší kvality (čínsky Teji). Nejprve byl čaj dva roky...
Dostupnost: Na skladě
Model: LB0110
Výrobce: ---
Cena: 208 Kč
Bez daně: 181 Kč

Dostupné varianty:


* Hmotnost:


Čaj pochází ze speciální edice, kterou si u CNNP objednal malský obchodník. Jako základ posloužil list nejvyšší kvality (čínsky Teji). Nejprve byl čaj dva roky skladován ve městě Wuzhou a teprve poté odeslán do Malajsie.

V Malajsii byl skladován v čistém a relativně suchém skladu. Díky tomu čaj fermentoval přirozeným způsobem bez rušivých tónů, které mají některé malajské čaje skladované v přílišné vlhkosti. Díky tomu je příjemný na pití a má potenciál k dalšímu zrání.

Další informace ohledně čaje typu Liu Bao si můžete přečíst na specializované stránce http://www.liubaotea.eu.

Charakteristika

List svěží hnědé barvy je silnější, nepravidelného tvaru s menší příměsí řapíků. Po spaření vydává dřevitou, lehce kafrovitou vůni. Nálev je pak jiskrný tmavě hnědé barvy. V chuti můžeme rozeznat dřevité a čokoládové tóny, které přecházejí ve sladce ovocnou dochuť střednědobého charakteru.

Čaj je svým kvalitním zpracováním a několikaletému zrání vhodný k popíjení. Případně lze čaj nechat dále zrát (ideálně ve větším množství).

Příprava

Čaj lze připravit jednoduchou metodou nazývanou „Metoda dvou konviček“.

Do připravených šálků a 1. konvičky vlijeme horkou vodu, abychom si nádobí patřičně nahřáli. Vodu vylijeme do připravené nádoby (2. konvička, džbánek), do zahřáté (prázdné) 1. konvičky vsypeme čaj (na 100 ml cca 5 g čaje). Zalijeme vroucí vodou (99 °C). Louhujeme 15 s a sléváme do 2. konvičky či džbánku. Poté již můžeme čaj servírovat do předehřátých šálků. Takto můžeme připravit čtyři a více lahodných nálevů. Přičemž teplota vody je stejná a čas louhování se úměrně prodlužuje.

Kvalitní čaje si zaslouží pečlivou přípravu. Pro podrobnější popis zavítejte na naše stránky do sekce Příprava čaje. Níže uvádíme zjednodušený popis klasické metody přípravy čaje. Někdy též nazývanou „Metoda dvou konviček“.

Oblast sběru/produkce

Informace o čaji si můžete stáhnout do svého počítače v PDF zde.

Souhrn
Název: 2010 Liu Bao z CNNP Duoteli - speciální třída (malajské skladování)
Český přepis: Liou-pao CNNP Tuo-tche-li
Výrobce: CNNP, pod značkou Duoteli
Sklizeň: 2008
Produkce: 2010
Druh: Liu Bao, (čaj pravý - černý čaj)
Balení: Alu sáček se zipem
Hmotnost: 50 g
Lokalita: města Liubao a Wuzhou, kraj Cangwu, provincie Guangxi
Země původu: Čína
Min. trvanlivost do: Při správném skladování neomezená (čaj skladujte v temnu a suchu)

Napsat recenzi

Vaše jméno a příjmení:


Text recenze: Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:




SLAVNÉ ČAJE ČÍNY, © 2010 - 2018