2010 Menghai Gongting Shu San Cha Pu-erh

2010 Menghai Gongting Shu San Cha Pu-erh
2010 Menghai Gongting Shu San Cha Pu-erh 2010 Menghai Gongting Shu San Cha Pu-erh 2010 Menghai Gongting Shu San Cha Pu-erh
San Cha 散茶 je obecné označení pro sypaný čínský čaj. V tomto případě se jedná o fermetované Mao Cha, které nebylo lisováno. Ve většině případů...
Dostupnost: Na skladě
Model: PU0710
Cena: 128 Kč
Bez daně: 111 Kč

Dostupné varianty:


* Hmotnost:


San Cha 散茶 je obecné označení pro sypaný čínský čaj. V tomto případě se jedná o fermetované Mao Cha, které nebylo lisováno. Ve většině případů se setkáme pouze se Shu (tmavou) verzí Mao Cha, protože Sheng (světlá) je určen pro lisování čajů Pu-erh.

Nabízený čaj byl sklízen v dubnu roku 2010 v oblasti Menghai, prefektura Xishuangbanna v provincii Yunnan. Čajové lístky jsou velikosti Gongting, což značí menší list vysoké kvality. Lehká fermentace (Wo Dui) byla provedena tentýž rok (r. 2010). Následně byl skladován suchým způsobem po dobu čtyř let.

Menší list tmavě hnědý barvy dává po zalití jasný nálev oranžově hnědé barvy. Aroma je intenzivní, lehce nasládlé. Čaj samotný poskytuje plné, hladké a hořko-sladké tóny. Vhodný na každodenní popíjení.

Příprava

Kvalitní čaje si zaslouží pečlivou přípravu. Pro podrobnější popis zavítejte na naše stránky do sekce Příprava čaje. Níže uvádíme zjednodušený popis klasické metody přípravy čaje. Někdy též nazývanou „Metoda dvou konviček“. 

Tip: druhou konvičku můžeme nahradit džbánkem

Do připravených šálků a 1. konvičky vlijeme horkou vodu, abychom si nádobí patřičně nahřáli. Vodu vylijeme do připravené nádoby (2. konvička, džbánek), do zahřáté (prázdné) 1. konývky vsypeme čaj (na 100 ml cca 4 g čaje). Zalijeme právě vroucí vodou. Louhujeme přibližně 15 sekund a sléváme do nalévací konývky (džbánku). Poté již můžeme čaj servírovat do předehřátých šálků. Takto můžeme připravit čtyři i více lahodných nálevů. Přičemž teplota vody zůstává a čas louhování se úměrně prodlužuje.

Oblast sběru/produkce

Informace o čaji si můžete stáhnout do svého počítače v PDF zde.

Souhrn
Název: 2010 Menghai Gongting Shu San Cha
Český přepis: Meng-chaj Kung-tching Šu San-čha
Výrobce: ---
Sklizeň: Duben 2010
Produkce: 2010
Druh: Shu Pu'er (čaj pravý - černý čaj)
Balení: Alu sáček se zipem
Hmotnost: 50 g
Lokalita: kraj Menghai, pref. Xishuangbanna, prov. Yunnan
Země původu: Čína
Min. trvanlivost do: Při správném skladování neomezená (čaj skladujte v temnu a suchu)

Napsat recenzi

Vaše jméno a příjmení:


Text recenze: Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:




SLAVNÉ ČAJE ČÍNY, © 2010 - 2017