2010 Yibin Sichuan Tuo Cha

2010 Yibin Sichuan Tuo Cha
2010 Yibin Sichuan Tuo Cha 2010 Yibin Sichuan Tuo Cha 2010 Yibin Sichuan Tuo Cha 2010 Yibin Sichuan Tuo Cha
Sichuan Yibin Tuo Cha je druh tmavého čaje pocházejícího z provincie Sichuan (zkráceně nazýván Chuan Cha). Je velmi blízkým příbuzným čajům Pu-erh ze sousední provincie...
Dostupnost: Na skladě
Model: HC0510
Výrobce: Yibin TF
Cena: 208 Kč
Bez daně: 181 Kč

Dostupné varianty:


* Hmotnost:


Sichuan Yibin Tuo Cha je druh tmavého čaje pocházejícího z provincie Sichuan (zkráceně nazýván Chuan Cha). Je velmi blízkým příbuzným čajům Pu-erh ze sousední provincie Yunnan neb se připravují z podobných typů velkolistých čajovníků a zpracovává se tentýž způsobem. Mao Cha byla sklízena roku 2010 v zahradách kolem města Yibin. V tomto městě pak byl čaj slisován do podoby Tuo Cha výrobcem Yibin TF, který zde působí již od roku 1952.

Město Yibin [宜宾; I-pin] se nachází na východě provincie Sichuan blízko severní hranice s provincií Yunnan. Osídlení zdejšího kraje je velmi staré a sahá až do dynastie Qin (221 – 226 př. n. l.). Nachází se v subtropickém monzunovém klimatickém pásu s hojným výskytem srážek. Průměrná teplota zdejšího kraje je poměrně vysoká a to cca 15°C.

Tuo Cha [沱茶; Tchuo-čcha] - je označení tvaru lisovaného čaje Pu-erh do tvaru hnízda (polokoule s jamkou na vnitřní straně).

Charakteristika

Zelené až temně zelené listy dávají po zalití jiskrný světle hnědý nálev. Spařený list vydává jemnou, nasládlou vůni po sušených meruňkách. V chuti je zprvu cítit jemná trpkost, která záhy přechází v harmonické ovocně sladké tóny. Dochuť je střednědobá sladšího charakteru.

Příprava

Kvalitní čaje si zaslouží pečlivou přípravu. Pro podrobnější popis zavítejte na naše stránky do sekce Příprava čaje. Níže uvádíme zjednodušený popis klasické metody přípravy čaje. Někdy též nazývanou „Metoda dvou konviček“.

Tip: druhou konvičku můžeme nahradit džbánkem

Do připravených šálků a 1. konvičky vlijeme horkou vodu, abychom si nádobí patřičně nahřáli. Vodu vylijeme do připravené nádoby (2. konvička, džbánek), do zahřáté (prázdné) 1. konývky vsypeme čaj (na 100 ml cca 7 g čaje). Zalijeme vroucí vodou (99°C). Louhujeme přibližně 15 sekund a sléváme do nalévací konývky (džbánu). Poté již můžeme čaj servírovat do předehřátých šálků. Takto můžeme připravit šest i více lahodných nálevů. Přičemž teplota vody zůstává a čas louhování se úměrně prodlužuje.

Oblast sběru

Informace o čaji si můžete stáhnout do svého počítače v PDF zde.

Souhrn
Název: 2010 Yibin Sichuan Tuo Cha
Český přepis: I-pin S’-čchuan Tchuo-čcha
Výrobce: Yibin TF
Sklizeň: 2010
Produkce: 2010
Druh: Hei Cha [tmavý čaj], (čaj pravý - zelený čaj)
Balení: Originální balení od výrobce (viz foto) nebo ALU sáček na vzorek
Hmotnost: 100 g, 10 vzorek
Lokalita: město Yibin, provincie Sichuan
Země původu: Čína
Min. trvanlivost do: Při správném skladování neomezená (čaj skladujte v temnu a suchu)

Napsat recenzi

Vaše jméno a příjmení:


Text recenze: Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:




SLAVNÉ ČAJE ČÍNY, © 2010 - 2017