2012 CNNP Hunan Shouzhu Fu Zhuan

2012 CNNP Hunan Shouzhu Fu Zhuan
2012 CNNP Hunan Shouzhu Fu Zhuan 2012 CNNP Hunan Shouzhu Fu Zhuan 2012 CNNP Hunan Shouzhu Fu Zhuan 2012 CNNP Hunan Shouzhu Fu Zhuan 2012 CNNP Hunan Shouzhu Fu Zhuan
Hunan Shouzhu Fu Zhuan je druh Hei Cha (tmavý čaj), který prošel fází dodatečné fermentace. Jedná se o nejvyšší stupeň (historicky doložených) tmavých čajů. Výrobní...
Dostupnost: Vyprodáno
Model: HC0212
Cena: 98 Kč
Bez daně: 85 Kč

Dostupné varianty:


* Hmotnost:

Hunan Shouzhu Fu Zhuan je druh Hei Cha (tmavý čaj), který prošel fází dodatečné fermentace. Jedná se o nejvyšší stupeň (historicky doložených) tmavých čajů. Výrobní postup je velmi dlouhý a je třeba zručných rukou a trpělivosti k jeho zvládnutí. Do čaje se přidává ušlechtilá plíseň Aspergillus Cristatus, která dodává čaji jeho jedinečnou chuť a vzhled.

Čaj je vyroben z materiálu sklízeného v roce 2011. Zpracování proběhlo ručně za použití speciálních technik. Před expedicí v létě roku 2012 byl uskladněn jeden rok v chráněném a kontrolovaném skladu s příznivým mikroklimatem pro zdárný růst zárodků Aspergillus Cristatus.

Shouzhu = ruční výroba

Charakteristika

Čaj je středně silně lisovaný. List tmavý, sekaný s typickými žlutými poli ušlechtilé plísně. Spařený list voní sladce po sušeném ovoci a dává nálev kaštanově hnědé barvy. V chuti lze rozpoznat sladko-kyselé tóny sušeného ovoce a lehce nahořklé tóny kvalitní čokolády, které přecházejí do sladkého závěru středně dlouhého trvání.

O Anhua Tea Factory

Anhua Tea Factory byla založena roku 1902. Po svém vzniku si rychle vydobyla dobrou pověst pro výrobu kvalitních čajů a zavedení moderních technologií. Továrna je též považována za místo narození slavného červeného čaje „Huhong“. Též mnoho čajových mistrů se své umění naučilo právě zde.

Továrna vlastní velké plantáže čajovníků, které jsou v prvotřídní formě. Čaje jsou zpracovány jak moderními technologiemi, tak i tradičními postupy jako např. pečení na dřevěném uhlí.

Příprava

Kvalitní čaje si zaslouží pečlivou přípravu. Pro podrobnější popis různých druhů přípravy zavítejte na naše stránky do sekce Příprava čaje.

Níže uvádíme jednoduchou (klasickou) metodu přípravy čaje. Někdy též nazývanou „Metoda dvou konviček“. 

Tip: druhou konvičku můžeme nahradit džbánkem

Do připravených šálků a 1. konvičky vlijeme horkou vodu, abychom si nádobí patřičně nahřáli. Vodu vylijeme do připravené nádoby (2. konvička, džbánek), do zahřáté (prázdné) 1. konývky vsypeme čaj (na 100 ml cca 5 g čaje). Zalijeme vroucí vodou (99°C). Louhujeme 20 sekund a sléváme do nalévací konývky. Poté již můžeme čaj servírovat do předehřátých šálků. Takto můžeme připravit čtyři a více lahodných nálevů. Přičemž teplota a čas louhování se úměrně prodlužuje.

Oblast produkce

Informace o čaji si můžete stáhnout v PDF zde.

Souhrn
Název: 2012 CNNP Hunan Shouzhu Fu Zhuan
Český přepis: CNNP Chu-nan Šou-ču Fu-čuan
Výrobce: CNNP Hunan Anhua Tea Factory
Sklizeň: 2011
Produkce: 26. 6. 2012 (datum balení)
Druh: Hei Cha [tmavý čaj], (čaj pravý - černý čaj)
Balení: Alu sáček se zipem
Hmotnost: 50 g, 25 g, 10 g (dle výběru)
Lokalita: Anhua, prefektura Yiyang, prov. Hunan
Země původu: Čína
Min. trvanlivost do: Při správném skladování neomezená (čaj skladujte v temnu a suchu)

Napsat recenzi

Vaše jméno a příjmení:


Text recenze: Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:




SLAVNÉ ČAJE ČÍNY, © 2010 - 2017