2013 Liu Bao „Bu Yi Cun“ Sheng

2013 Liu Bao „Bu Yi Cun“ Sheng
2013 Liu Bao „Bu Yi Cun“ Sheng 2013 Liu Bao „Bu Yi Cun“ Sheng 2013 Liu Bao „Bu Yi Cun“ Sheng
U nás méně známe surové (Sheng) Liu Bao, které je vykupováno od farmářů velkými producenty (nejen) pro výrobu fermentovaného (Shu) Liu Baa. Jde o podobnou...
Dostupnost: Na skladě
Model: LB0213
Cena: od 45 Kč
Bez daně: 39 Kč

Dostupné varianty:


* Hmotnost:



U nás méně známe surové (Sheng) Liu Bao, které je vykupováno od farmářů velkými producenty (nejen) pro výrobu fermentovaného (Shu) Liu Baa. Jde o podobnou základní surovinu (Mao Cha) jako u příbuzného a známějšího čaje Pu-erh. Pochopitelně však z jiné provincie a jiných kultivarů čajovníků. Výsledkem je čaj podobný zeleným čajům ovšem s mnohem větší energií a výdrží.

Čaj byl sklízen na jaře roku 2013 v okolí vesnice Bu Yi. Čajové zahrady se nacházejí na úbočí okolních kopců, které se zvedají až do výše 500 m n.m. Zpracování pak proběhlo běžnými postupy mj. kvalitní rolování, fixace a důsledné třídění spálených a poničených listů. Tím je zaručena vysoká kvalita nabízeného čaje.

Charakteristika

Středně velké, úhledně rolované listy zelené až tmavě zelené barvy dávají po zalití světlý žluto-hnědý nálev. Vůně jemná, nasládlá s prvky mladých Sheng Pu’erů. Chuť samotná jemná, čistá, nasládlá s příjemnými hořkými tóny na pozadí, které velmi rychle přecházejí v sladkou dochuť.

Před konzumací doporučujeme provést oplachovací nálev (zalití čaje vroucí vodou a po 1 s slít, nálev nepít).

Čaj je svým kvalitním zpracováním vhodný k dlouhodobé archivaci při kontrolované vlhkosti prostředí (okolo 60 %) a teplotě (22 – 25 °C). Mimo to je však možno jej pít již nyní jako hutný zelený čaj.

Pro milovníky zeleného čaje je vhodný (nejen) na mezidobí do nové sklizně. Svým zpracováním se velmi blíží zeleným čajům s tím rozdílem, že je možné jej zalévat vroucí vodou a vydrží nespočet nálevů.

Příprava

Kvalitní čaje si zaslouží pečlivou přípravu. Pro podrobnější popis zavítejte na naše stránky do sekce Příprava čaje. Níže uvádíme zjednodušený popis klasické metody přípravy čaje. Někdy též nazývanou „Metoda dvou konviček“.

Tip: druhou konvičku můžeme nahradit džbánkem

Do připravených šálků a 1. konvičky vlijeme horkou vodu, abychom si nádobí patřičně nahřáli. Vodu vylijeme do připravené nádoby (2. konvička, džbánek), do zahřáté (prázdné) 1. konývky vsypeme čaj (na 100 ml cca 5 g čaje). Zalijeme právě vroucí vodou. Louhujeme přibližně 20 sekund a sléváme do nalévací konývky (džbánku). Poté již můžeme čaj servírovat do předehřátých šálků. Takto můžeme připravit čtyři i více lahodných nálevů. Přičemž teplota vody zůstává a čas louhování se úměrně prodlužuje.

Oblast sběru/produkce

Informace o čaji si můžete stáhnout do svého počítače v PDF zde.

Souhrn
Název: 2013 Liu Bbao „Bu Yi Cun“ Sheng
Český přepis: Liou-pao Pu-i Cchun Šeng
Výrobce: Malá produkce od místních farmářů
Sklizeň: Jaro 2013
Produkce: Jaro 2013
Druh: Hei Cha [tmavý čaj], (čaj pravý - černý čaj)
Balení: Alu sáček se zipem
Hmotnost: 50 g, 10 g (dle výběru)
Lokalita: Liubao a Wuzhou, kraj Cangwu, provincie Guangxi
Země původu: Čína
Min. trvanlivost do: Při správném skladování neomezená (čaj skladujte v temnu a suchu)

Napsat recenzi

Vaše jméno a příjmení:


Text recenze: Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:




SLAVNÉ ČAJE ČÍNY, © 2010 - 2017