2014 Xiaguan TF „Feng Yao“ Sheng Tuo Cha (exportní třída)

2014 Xiaguan TF „Feng Yao“ Sheng Tuo Cha  (exportní třída)
2014 Xiaguan TF „Feng Yao“ Sheng Tuo Cha  (exportní třída) 2014 Xiaguan TF „Feng Yao“ Sheng Tuo Cha  (exportní třída) 2014 Xiaguan TF „Feng Yao“ Sheng Tuo Cha  (exportní třída) 2014 Xiaguan TF „Feng Yao“ Sheng Tuo Cha  (exportní třída)
Pu-erh prémiové kvality (exportní stupeň) z výběrové směsi 1 - 3 roky staré Mao cha. Lisování do podoby Tuo Cha proběhlo na jaře roku 2014....
Dostupnost: Na skladě
Model: PU0114
Cena: 398 Kč
Bez daně: 346 Kč

Dostupné varianty:


* Hmotnost:


Pu-erh prémiové kvality (exportní stupeň) z výběrové směsi 1 - 3 roky staré Mao cha. Lisování do podoby Tuo Cha proběhlo na jaře roku 2014. Jedná se o exportní produkci, která bývá povětšinou mnohem kvalitnější než běžné produkce určené pro čínský trh. I přes svou relativní mladost se jedná o vyzrálý čaj vhodný k okamžitému popíjení. Výborný je však i pro dlouhodobější archivaci.

Tuo Cha [沱茶; Tchuo-čcha] - je označení tvaru lisovaného čaje Pu-erh do tvaru hnízda (polokoule s jamkou na vnitřní straně).

Předchůdcem dnešní společnosti Xiaguan Tea Factory byla „Yong Chang Xiang“, zaležena byla na sklonku panování dynastie Qing. Roku 1902 poprvé použili lisování do tvaru Tuo Cha (tvar hnízda), který je charakteristický větším povrchem umožňující lepší vysychání a urychlení fermentace. Firma v podobě jak ji známe dnes, byla založena roku 1941 ve městě Dali v provincii Yunnan. Od roku 1991 je držitelem ochranné známky s logem jeřábu v kruhovém poli.

Charakteristika

Středně silně lisovaný list zelené až tmavě zelené barvy je tu a tam doplněn o stříbrné, ochmýřené vrcholové pupeny. Spařený list vydává lehkou, svěží vůni s výrazným nasládlým nádechem. Světle žluto-zelený nálev harmonické chuti v počátku s lehce nahořklým základem, který  rychle přechází do sladkých tónů se střednědobou dochutí.

Čaj je i přes své mládí vhodný k okamžitému popíjení. Výborný je však i pro dlouhodobější archivaci.

Příprava

Kvalitní čaje si zaslouží pečlivou přípravu. Pro podrobnější popis zavítejte na naše stránky do sekce Příprava čaje. Níže uvádíme zjednodušený popis klasické metody přípravy čaje. Někdy též nazývanou „Metoda dvou konviček“.

Tip: druhou konvičku můžeme nahradit džbánkem

Do připravených šálků a 1. konvičky vlijeme horkou vodu, abychom si nádobí patřičně nahřáli. Vodu vylijeme do připravené nádoby (2. konvička, džbánek), do zahřáté (prázdné) 1. konývky vsypeme čaj (na 100 ml cca 7 g čaje). Zalijeme vroucí vodou (99°C). Louhujeme přibližně 15 sekund a sléváme do nalévací konývky (džbánu). Poté již můžeme čaj servírovat do předehřátých šálků. Takto můžeme připravit šest i více lahodných nálevů. Přičemž teplota vody zůstává a čas louhování se úměrně prodlužuje.

Oblast sběru

Informace o čaji si můžete stáhnout do svého počítače v PDF zde.

Souhrn
Název: 2014 Xiaguan TF „Feng Yao“ Sheng Tuo Cha (exportní třída)
Český přepis: Sia-kuan Feng-jao Šeng-tchuo-čcha
Výrobce: Xiaguan Tea Factory
Sklizeň: Kombinace materiálu z let 2011 - 2013
Produkce: 28. března 2014
Druh: Sheng Pu'er (čaj pravý - zelený čaj)
Balení: Originální balení od výrobce (viz foto)
Hmotnost: 100 g
Lokalita: pref. Xishuangbanna, Yunnan
Země původu: Čína
Min. trvanlivost do: Při správném skladování neomezená (čaj skladujte v temnu a suchu)

Napsat recenzi

Vaše jméno a příjmení:


Text recenze: Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:




SLAVNÉ ČAJE ČÍNY, © 2010 - 2017