2016 „Slavné čaje“ Manzhuan Gu Shu Huang Pian Bing Cha Pu-erh

2016 „Slavné čaje“ Manzhuan Gu Shu Huang Pian Bing Cha Pu-erh
2016 „Slavné čaje“ Manzhuan Gu Shu Huang Pian Bing Cha Pu-erh 2016 „Slavné čaje“ Manzhuan Gu Shu Huang Pian Bing Cha Pu-erh 2016 „Slavné čaje“ Manzhuan Gu Shu Huang Pian Bing Cha Pu-erh 2016 „Slavné čaje“ Manzhuan Gu Shu Huang Pian Bing Cha Pu-erh
První Pu-erh z naší vlastní produkce, který byl zpracován podle našich představ ve spolupráci s naším čínským dodavatelem. Jedná se o 200 g koláček zhotovený výhradně...
Dostupnost: Na skladě
Model: PU0116
Cena: od 30 Kč
Bez daně: 26 Kč

Dostupné varianty:


* Hmotnost:



První Pu-erh z naší vlastní produkce, který byl zpracován podle našich představ ve spolupráci s naším čínským dodavatelem. Jedná se o 200 g koláček zhotovený výhradně z listů Huang Pian (viz níže). List pochází z divoce rostoucích čajovníku starších 100 let ze tří vesnic v oblasti Manzhuan. List byl zpracován klasickými metodami a před lisováním vytříděn, aby v něm nezbyla drobná drť listů. Následně byl čaj lehce lisován pomocí kamenných forem.

Manzhuan Shan [蠻磚山] – jedna ze šestice pradávných pohoří kde se sklízejí čajové lístky pro čaj Pu’Er. Pohoří se nachází na jihu čínské provincie Yunnan.

Huangpian [黄片] - je označení pro velké zažloutlé až červené listy (obvykle čtvrtý a nižší list), které bývají přítomny v nevytříděném Mao Cha. List má sladší chuť a je tak vhodný k okamžitému popíjení.

Charakteristika

Koláček je jen velmi lehce lisován z listu zelené až žluté barvy. Po spaření vydává lehkou, harmonickou, sladkou a květinovou vůni. Nálev je světle žlutý s harmonickou, sladce květinovou chutí. Dochuť je pak sladká střednědobá.

Díky výhradnímu použití listů Huang Piuan je čaj připraven k okamžitému popíjení bez nutnosti jeho zrání. Samotný čaj doporučujeme spíše ke krátkodobému zrání 5 – 10 let.

Příprava

Čaj lze připravit jednoduchou metodou nazývanou „Metoda dvou konviček“.

Do připravených šálků a 1. konvičky vlijeme horkou vodu, abychom si nádobí patřičně nahřáli. Vodu vylijeme do připravené nádoby (2. konvička, džbánek), do zahřáté (prázdné) 1. konvičky vsypeme čaj (na 100 ml cca 7 g čaje). Zalijeme vroucí vodou (99 °C). Louhujeme přibližně 15 s a sléváme do 2. konvičky či džbánku. Poté již můžeme čaj servírovat do předehřátých šálků. Takto můžeme připravit šest a více lahodných nálevů. Přičemž teplota vody je stejná a čas louhování se úměrně prodlužuje.

Oblast sběru

Informace o čaji si můžete stáhnout do svého počítače v PDF zde.

Souhrn
Název: 2016 „Slavné čaje“ Manzhuan Gu Shu Huang Pian Bing Cha Pu-erh
Český přepis: Man-čuan-šan Ku-šu Chuang-pchien Ping-čcha Pchu-er
Výrobce: Slavné čaje Číny
Sklizeň: Jaro 2016
Produkce: Jaro 2016
Druh: Sheng Pu'er (čaj pravý - zelený čaj)
Balení: Originální balení od výrobce (viz foto)
Hmotnost: 200 g, 10 g
Lokalita: Oblast Manzhuan, pref. Xishuangbanna, Yunnan
Země původu: Čína
Min. trvanlivost do: Při správném skladování neomezená (čaj skladujte v temnu a suchu)

Napsat recenzi

Vaše jméno a příjmení:


Text recenze: Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:




SLAVNÉ ČAJE ČÍNY, © 2010 - 2017