Shu (tmavý)

Shu (tmavý)

Pu-erh Shu [普洱熟茶; Pchu-er Šu-čcha] někdy též nazývaný tmavý či zralý. Jeho výroba je známá cca od roku 1970 a předpokládá se, že za vzor mu byly tmavé čaje z Anhui. Základem je tzv. Mao Cha (doslova „syrový čaj“), který pochází z velkolistých yunnanských čajovníků. Než však Mao Cha vznikne, je třeba mnoho zručných rukou, které odvedou řadu úkonů, mezi které patří např. sušení na slunci, hnětení a přerušení oxidace ve velkých (teplých) vok pánvích. Před lisováním probíhá ještě jedna fáze, která má za úkol urychlení zrání čaje. Tou fází je umělá (řízená) fermentace, jež je známá pod označením Wo Dui (doslova vlhčení hromádek) a může trvat až 120 dní. Výsledkem je silně fermentovaný list, který se podobá (pochopitelně ne v plné míře) vyzrálým Sheng Pu-erům. Poslední fází je napařování a lisování, které zapříčiní ještě další zrání (spíše kratšího charakteru).


Pozn.: Originální (původní) název čaje naleznete v záložce „Specifikace“ na kartě produktu.

Zobrazit: seznam mřížka
Zobrazit:
Řadit podle:
2005 Jinggu Bai Long „Zao Xiang“ Shu Zhuan Pu-erh Cha
Čajová cihlička o hmotnosti 250 g pochází z výborně fermentovaných listů větší velikosti s menší pří..
Cena s DPH: od 338 Kč
Bez DPH: 294 Kč
Dostupnost: Skladem
2006 Menghai Gongting Shu Bing Cha Pu-erh
Klasický čajový koláč o hmotnosti 357 g pochází z velmi kvalitního materiálu pocházejícího z oblasti..
Cena s DPH: od 30 Kč
Bez DPH: 26 Kč
Dostupnost: Skladem
2010 Menghai Gongting Shu San Cha Pu-erh
San Cha 散茶 je obecné označení pro sypaný čínský čaj. V tomto případě se jedná o fermetované Mao Cha,..
Cena s DPH: od 128 Kč
Bez DPH: 111 Kč
Dostupnost: Skladem

SLAVNÉ ČAJE ČÍNY, © 2010 - 2017